Meteen naar de inhoud
Home » TIG-lassen in Antwerpen: de perfecte lasverbinding

TIG-lassen in Antwerpen: de perfecte lasverbinding

Als u op zoek bent naar een hoge kwaliteit lasverbinding, dan is TIG-lassen de perfecte oplossing. Dit type lassen staat bekend om zijn precisie en schoonheid en wordt vaak gebruikt voor de productie van hoogwaardige producten zoals medische apparatuur, lucht- en ruimtevaartcomponenten en auto-onderdelen.

Wat is TIG-lassen?

TIG-lassen staat voor Tungsten Inert Gas-lassen. Het is een lasproces waarbij een niet-verbruikbare elektrode van wolfraam wordt gebruikt om de lasboog te creëren. Een beschermgas, meestal argon, wordt gebruikt om het lasgebied te beschermen tegen verontreinigingen. TIG-lassen wordt vaak gebruikt voor het lassen van dunne platen en voor het lassen van materialen zoals aluminium, roestvrij staal en koperlegeringen.

Laswerken Geerts

Voordelen van TIG-lassen

Een van de belangrijkste voordelen van TIG-lassen is de precisie. TIG-lassen creëert schone en nauwkeurige lasnaden die weinig tot geen nabewerking nodig hebben. Bovendien biedt TIG-lassen een uitstekende controle over de warmte-inbreng, wat helpt bij het voorkomen van vervorming en het behoud van de mechanische eigenschappen van het materiaal. Ook zorgt de bescherming van het lasgebied door het beschermgas voor een lage oxidatiegraad en minder kans op scheuren.

TIG-lassen in Antwerpen

Als u op zoek bent naar professionele TIG-lasser in Antwerpen, dan bent u bij Laswerken Geerts aan het juiste adres. Wij beschikken over hoogwaardige apparatuur en gekwalificeerde lassers die ervaring hebben met het lassen van verschillende materialen en toepassingen.

Kosten van TIG-lassen

De kosten van TIG-lassen kunnen variëren afhankelijk van de grootte van het project en het materiaal dat moet worden gelast. Het is aan te raden om een offerte op te vragen bij verschillende bedrijven om zo een goed beeld te krijgen van de kosten en de kwaliteit van de dienstverlening.